Maison rouge

In het eeuwen oude dorpje, of eigenlijk moeten we zeggen gehucht, Mingedeloup, staat ons fraaie 17e eeuws huis, Maison Rouge. Het huis is helemaal opgebouwd uit de rode natuurstenen welkezo kenmerkend zijn voor dit deel van de Corrèze.
 
Het huis viel ons destijds op doordat het honderden jaren geleden met zoveel liefde en oog voor detail is gebouwd. De ambiance van het huis, maar ook de omgeving, deed ons besluiten om hier te gaan wonen. En wij willen dit graag met u delen. Vandaar dat wij een apart gedeelte van ons huis hebben ingericht als Chambre d'hotes.

Mingedeloup is een hameau waar u nog de Franse plattelands rust kunt terugvinden. Op kleine weggetjes, omzoomd door fruitbomen, is het fijn wandelen. Landelijke taferelen en kalmte zoals u die alleen in de prachtige en rustieke Corrèze kunt vinden.
 
Stacks Image 251
Stacks Image 253
Wilt u even afkoelen van de warme Franse zon? Op een paar honderd meter afstand ligt een heerlijk verfrissend koel meertje op u te wachten. En wilt u ontspannen genieten van het prachtige uitzicht, blijft u lekker bij ons in de weelderige tuin zitten. Onder het genot van een goed glas wijn tezamen met een heerlijk Frans lokaal kaasje is het hier prima toeven. De rust die u in Mingedeloup en omgeving aantreft wil niet zeggen dat er niets te doen is. Zomers zijn er juist zeer veel activiteiten. Daarover kunt u meer lezen op de pagina omgeving.  Mingedeloup ligt bijvoorbeeld op een steenworp afstand van het stadje Objat. Daar begint het actieve sociale Franse leven.
 
Of u brengt een bezoekje aan de snuffelzolder en schuur van Jac. In de loop van de jaren heeft hij, als een echte brocanteur, al het moois om zich heen verzameld en nodigt u graag uit om een kijkje te nemen. Er is van alles te koop, van lampetkan tot linnenkast, van fotolijstje tot origineel spijlenbed.
 
De Chambre d’hotes Maison Rouge bestaat uit een ruime slaapkamer met balkon, een zitje en een eigen authentieke badkamer met ligbad en douchegelegenheid. In het romantische antieke bed wordt uw nachtrust gegarandeerd en de extra losse twijfelaar biedt de mogelijkheid om ook met meer dan twee personen te verblijven. Ook is er de gelegenheid, indien gewenst, een kinderbedje bij te zetten. ’s Ochtends serveren we een typisch Frans ontbijt, krakend verse croissants met huisgemaakte jam, begeleid met een kakelvers eitje van onze eigen kippen. Het ontbijt kan worden gereserveerd in de salon, in de kamer of met mooi weer buiten bij het zitje onder de bomen. In de Chambre d’hotes vindt u een waterkoker met theeservies en toebehoren en mocht u tussendoor trek krijgen, de zelfgemaakte cake is niet te versmaden.

Tevens is er een mogelijkheid uw wandeling te laten vergezellen door een goed gevulde picknick mand en ook voor de avondmaaltijd kan er in de tuin of salon een waar feestmaal worden aangericht.
 
Kortom u kunt zich hier heerlijk laten verwennen. U bent van harte welkom.
 
Marja Helleman en Jac Roskam